GRUPUL EDITORIAL CORINT

Grupul Editorial Corint a luat fiinta in 2004, prin reunirea sub o singura sigla a editurilor Corint, Leda, Runa si Corint Junior. Aflati in al doilea deceniu de activitate in domeniul cartii, oferim cititorilor nostri peste 400 de titluri anual, in domenii de o mare diversitate: de la manuale scolare la dictionare, atlase si tratate, lucrari de medicina, istorie, geografie, geopolitica, IT, carte pentru copii si tineret etc. Beletristica ocupa un loc important in acest ansamblu editorial, prin colectiile de literatura straina clasica si contemporana (Leda Clasic, Galeria de proza, Galeria fantastica, Galeria misterelor) si de scriitori romani reprezentativi.

Editura Corint ramane in noua formula o editura consacrata educatiei, cu o bogata paleta de carte scolara si auxiliare, atlase, dictionare si albume, alaturi de care se mentin colectiile devenite deja clasice: Microsinteze, Clio, Opere fundamentale (istorie), Geopolitica si geostrategie, Medicina in familie, IT, Bibliografie scolara (Clasici romani/ Literatura universala/ Povesti). Recent a fost lansata colectia Scriitori romani, cu autori consacrati, pretuiti de critica literara si iubiti de marele public: Octavian Paler, Augustin Buzura, Costache Olareanu, Cristian Tudor Popescu, Ioan Grosan.

Editura Leda a initiat in mai 2004 un proiect editorial de anvergura, prin care si-a propus reeditarea unor adevarate bijuterii literare, intr-o noua colectie: Leda Clasic. Cartile sunt prezentate in traduceri noi sau in versiuni a caror valoare a fost confirmata de-a lungul anilor. Fiecare volum din cele peste 40 de titluri aparute pana acum beneficiaza de o prefata semnata de unul dintre cei mai apreciati critici contemporani si contine date biografice despre autor grupate intr-un tabel cronologic. Colectii noi ale Editurii Leda sunt si Galeria de proza, cu autori straini clasici si moderni; Galeria misterelor, pusa sub semnul enigmei si suspansului; si Galeria fantastica, in care universul imaginatiei omenesti este explorat de marii maestri ai genului SF.

Editura Runa ofera tuturor iubitorilor de lectura o serie de aparitii captivante, lucrari de ultima ora, care au cucerit deja piata internationala de carte, tratand subiecte legate de cele mai variate domenii ale cunoasterii. De la stiintele ezoterice pana la codul bunelor maniere sau arta de a face dragoste, sunt propuse lecturi incitante, menite a aduce un plus de cunoastere, in beneficiul vietii intime si sociale, al desavarsirii personalitatii si al cautarii unor certitudini de-a lungul drumului ales.

Infiintata in ianuarie 2004, Editura Corint Junior publica titluri destinate celor mici, de la Povesti ilustrate (numai bune de citit nepoteilor la gura sobei) la carti de povesti pentru scolari sau romane ale adolescentei, intr-o colectie intitulata Bestseller Junior. Toate aceste aparitii editoriale, datorate unor autori romani si straini, au ca numitor comun pe cititorii aflati la varsta viselor si a aventurii. O noua colectie se intituleaza chiar Aventura Corint Junior, iar in cadrul ei apar si vor aparea romane cu eroi indragiti, de la luptatori desavarsiti, spadasini redutabili, precum Zorro, la personaje excentrice prezente in romanele de aventuri, ca Scaramouche, Capitanul Blood, Robin Hood si multi altii. O alta colectie noua a Editurii Corint Junior este Calatoriile extraordinare - Jules Verne. In cadrul ei vor fi reunite - in ordinea cronologica a elaborarii si a publicarii de catre editorul Hetzel, primul editor al cartilor lui Jules Verne - romanele care au facut din el maestrul de necontestat al literaturii de calatorii si aventuri extraordinare. Cartile sunt editate in conditii de exceptie, graficienii si redactorii Grupului Editorial Corint aducand si prin aceasta un omagiu scriitorului, la centenarul Jules Verne.

Aprecierea de care Grupul Editorial Corint se bucura in randul cititorilor si al oamenilor de carte (critici literari, profesori, elevi si studenti, jurnalisti culturali, editori, librari) se reflecta si in premiile pe care le-am primit - pentru calitatea programului nostru editorial si consecventa in editarea unor titluri de cea mai buna factura. Recent, la cea de-a XIII-a editie a Targului de Carte "Librex" de la Iasi, aprilie 2005, Grupul Editorial Corint a primit cea mai importanta distinctie: Marele Premiu "Librex" pentru cel mai valoros program editorial. Premiul "Otilia Cazimir" pentru editarea de literatura pentru copii si tineret, decernat la mai multe editii ale aceluiasi Targ de Carte (1998, 2003), recompenseaza si omologheaza, de asemenea, directia tematica a Editurii Corint Junior si calitatea aparitiilor din cadrul tuturor colectiilor sale. Locul al doilea in optiunile publicului (dupa Editura Humanitas) la trei editii distincte ale Targului "Gaudeamus - Carte de invatatura", 2005 (Craiova, Timisoara si Targu Mures) confirma larga audienta de care ne bucuram.

In Topul National al Firmelor Private, Grupul Editorial Corint s-a clasat pe locul al II-lea in 2002 si pe locul al IV-lea in 2003, la categoria Editarea cartilor, brosurilor si a altor publicatii.

www.edituracorint.ro

banner-esential
banner-sus-dreapta
Google